zorgboerderij

Zorgboerderij Swier biedt een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking.
Wij willen onze deelnemers zoveel mogelijk betrekken bij de dagelijkse werkzaamheden op onze boerderij. Hierbij speelt integratie in de maatschappij een essentiële rol. De deelnemer wordt gezien als individu. Er wordt rekening gehouden mét en ingespeeld óp de individuele wensen en mogelijkheden van de deelnemer. Begeleiding op maat staat centraal, waardoor de deelnemer optimaal tot zijn recht kan komen.

Op de zorgboerderij kunnen ook ouderen met een hulpvraag een passende dagbesteding krijgen. Het belangrijkste is dat de ouderen zich thuis voelen en een prettige dag hebben. De meeste ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit is niet altijd even makkelijk. De thuissituatie wordt een stukje ontlast daar deze ouderen ook naar de dagbesteding kunnen gaan.

Het bedrijf heeft kleine dieren zoals 4 pony’s, een Tinker, geiten, 2 alpaca's, 2 mini varkens, konijnen, kippen, poezen en cavia's. Ook hebben we een grote pony (Sharinda) erbij die we regelmatig voor de koets zetten en bij mooi weer samen met de deelnemers er samen op uitgaan. Ook is er een moestuin. Hier wordt in het voorjaar en in de zomer allerlei lekkere groenten en fruit geoogst. 

Onze zorgboerderij staat voor:

  • De relatie tussen groen, gezondheid, rust, regelmaat en structuur van het agrarische werk.
  • Ruimte, het gevoel erbij te horen, waarbij de mens centraal staat.
  • Zinvol werk dat voor deelnemers op een zorgboerderij al snel gevonden is.
     
Zorgboerderij Swier is lid van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. 60 limburgse zorgboeren hebben zich verenigd in de Coöperatie Limburgse Zorgboeren om het voor zorgvragers, gemeenten en zorgaanbieders nog makkelijker te maken een passende plek te vinden. Mocht je vragen hebben of meer hierover willen weten, neem dan even contact op.